Nyheder

Grafdage 2017

30
august
2017
Tilmeldingen til årets Grafdage er nu åben

Grafdage afholdes i år den 25. - 26. oktober for intet mindre end 20. gang, og tilmelding til arrangementet er netop åbnet. Vær opmærksom på, at Grafdage afholdes i uge 43 og ikke i uge 41, som det ofte har været.

Vores eksterne partnere vil besøge os med relevante oplæg om alt fra IBM Watson, Cloud-teknologi til IoT i forsyningerne. Vi vil dertil blandt andet præsentere vores første interessante resultater med dataanalyser ude hos forsyningerne.

Derudover vil dagene byde på en række af de velkendte brugermøder...

Hvad data siger

08
juni
2017
Det er ikke hokus pokus

Ved at analysere allerede tilgængelige data kan vi estimere fx kloakledningernes tilstand, om der er risiko for uvedkommende vand og meget andet. I samarbejde med IBM Analytics og deres nye platform Watson kan Orbicon Informatik kombinere ledningsregistreringen med analyser af data fra TV-inspektioner, geologiske data, vandløbsdata osv.

PLANLÆGNING PÅ BAGGRUND AF DATA

I Herning foretager de TV-inspektioner af deres ledningsnet for at forstå tilstanden af ledningsnettet. Typisk inspicerer de 10% af ledningsnettet hvert år. Ved hjælp af indsamlede data har...

Dataanalyser

03
maj
2017
White Paper for danske forsyningsvirksomheder

De danske vand-, spildevand- og varmeforsyningsvirksomheder har både som enkeltstående forsyninger og multiforsyningsvirksomheder store muligheder i forbedret performance. Målet er at understøtte en fremtidsorienteret forsyning, der er effektiv, har kvalitetsløsninger og god kundeservice.

Læs vores White Paper om dataanalyser i forsyningsbranchen.

Hent her

Partnerskab med Blue North

23
marts
2017

Orbicon Informatik og Blue North har netop indgået en samarbejdsaftale. Baggrunden for dette interessante partnerskab skal først og fremmest findes i begge parters fokusering på dataanalyser.

Dataanalyser er fremtiden

Udbredelsen af sensorer og fjernaflæste målere i de danske forsyninger udgør i dag en bestandig stigende og meget interessant kilde til ny realtidsdata. Det er derfor oplagt at inddrage disse store mængder af data i beslutninger på et taktisk og strategisk niveau. Data brugt på den rigtige måde, og i den rigtige sammenhæng, kan give ny og værdifuld indsigt.

...

Orbicon Informatik udvider samarbejdet med Bentley Systems

19
januar
2017

Orbicon Informatik er blevet udnævnt til Bentley GULD partner med et markant udvidet produktsortiment og afsætningspotentiale i hele Norden.

Vi er stolte af at kunne meddele, at Orbicon Informatik i 2017 udvider samarbejdet med Bentley Systems. 

Vi kan fremover tilbyde vores kunder forhandling, implementering og rådgivning indenfor alt lige fra Microstation til OpenRoads på det Nordiske marked.

Bentley Systems har utrolig mange spændende produkter, som vi vurderer vil skabe stor værdi ude hos vores kunder.

Eksempler på produktsortimentet fra Bentley Systems...

Potentiale til at innovere forsyningsbranchen

25
august
2016

Hos Orbicon Informatik arbejder vi for størstedelen af de danske forsyninger med registrering og optimering af data. Vi oplever her store gevinster ved at arbejde med en mere data-dreven tilgang modsat en ren erfaring-drevet tilgang.

Vi har derfor netop startet et samarbejde med IBM Analytics op. Samarbejdet kommer til at omhandle en række spændende udviklingsprojekter, hvor omdrejningspunktet vil være anvendelsen af IBM´s nye platform Watson til forskellige analytiske udfordringer i den danske forsyningsbranche.

Watson er kort fortalt en nyskabende platform, der bruges til...